Jó tudni!
Kosár tartalma

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Termék és betegség kereső
Termékek betegség szerint
Termékek véletlenszerűen
Bio+Active Lenmagcsíra kapszula 100 db
Bio+Active Lenmagcsíra kapszula 100 db

Nyelv választó
Flavin7 német

 

Flavin7
Jó tudni!

Egyes zöldségekkel megelőzhető a cukorbetegség

Egyes zöldségekkel megelőzhető a cukorbetegségA már meglevő kutatások elemzése azt sugallja, hogy a nagyobb mennyiségű zöld leveles zöldségek fogyasztása jelentősen csökkenti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
A világ lakosságának megközelítőleg 6,4 százaléka szenved cukorbetegségben. Az Egyesült Államokban a nagy elhízás következtében növekedett a kettes típusú cukorbetegség aránya, jegyezték meg a vizsgálat szerzői. A tudósok próbálták megérteni az étrend szerepét a betegség kialakulásában.

Bővebben...

 

Az ember a legdagadtabb főemlős

Az ember a legdagadtabb főemlősŐseink túlélési esélyeit jelentősen megnövelte a tápanyagraktárként felhalmozódott zsír. A nálunk sokkal izmosabb Neander-völgyi emberek vesztét valószínűleg részben a túlzottan húsra specializált táplálkozás és a rajtuk lerakódó meglehetősen kevés zsírszövet okozta. Az energiában gazdag szövet nagy szerepet játszott az ember gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődésében is.

Bővebben...

 

Szabályozni kellene az ételek sótartalmát

SóInkább a kormányzatoknak kellene előírniuk az élelmiszerek sótartalmát a szívbetegségek elleni küzdelem jegyében, semmint az élelmiszeriparra hagyni az önszabályzás feladatát - vélik eredményeik alapján ausztrál kutatók.
A túl sok só fogyasztása emeli a vérnyomást és a szélütés, a szívbetegségek, valamint egyéb krónikus betegségek kockázatának teszi ki az embereket, megterhelve ezáltal a közegészségügy anyagi forrásait is.

Bővebben...

 

Őssejtekből építenek új szerveket Spanyolországban

Őssejtekből építenek új szerveket SpanyolországbanÚj módszert mutattak be spanyol kutatók transzplantációs célú mesterséges szervek létrehozására őssejtek segítségével. Az őssejtek felhasználása jelentősen csökkenti a donorszervek kilökésének kockázatát.

Bővebben...

 

Megduplázódott a szájrákos betegek száma a fiatalok körében

Megduplázódott a szájrákos betegek száma a fiatalok körébenA dohányzás, az alkoholfogyasztás és a helytelen táplálkozás lehet a fő oka, hogy az utóbbi években megkétszereződött fiatal felnőttek felső-emésztőszervi rákos megbetegedéseinek a száma.
Európában az elmúlt években megkétszereződött a felső-emésztőszervi rákos megbetegedések száma. Évente körülbelül százezer embert öl meg ez a fajta rák, és ami aggasztó, hogy közülük egyre több az 50 év alatti fiatal felnőtt.

Bővebben...

 

Megfejtették a fenékre hízás génjeit

Megfejtették a fenékre hízás génjeitHarmincnál több testalkattal és elhízással összefüggésbe hozható génváltozatot írt le egy nemzetközi kutatócsoport.
A körte vagy alma típusú elhízás hátterében lévő géneket találta meg egy nemzetközi csoport. 280 tudományos intézet négyszáznál több kutatója vett részt a munkában, amely az elhízáshoz vezető biológiai folyamatokat tanulmányozta. Az eredmények a későbbiekben felhasználhatók megelőzésére vagy kezelésére.

Bővebben...

 

Gerincet gyógyítanak embrionális őssejttel

Gerincet gyógyítanak embrionális őssejttelAmerikai orvosok megkezdték a humán embrionális őssejtekkel való kezelés első klinikai tesztjeit egy gerincsérült páciensen.
Úttörőnek számító kezelést tesztjét indította el pénteken a Geron biotechnológiai cég. Egy páciens humán embrionális őssejteket tartalmazó injekciót kapott, és ezután figyelemmel kísérik az eljárás biztonságosságát, valamint azt, hogy a páciens mennyire hatékonyan nyeri vissza érzékelését és mozgásképességét.

Bővebben...

 

Európai túlsúly van az őssejtkutatásban

ŐssejtA jelenleg használt őssejtvonalak túlnyomó része európai eredetű emberektől származik, ezért az ázsiaiak és afrikaiak vélhetően csak később hasznosíthatják az úttörő technológia eredményeit.

Bővebben...

 

Több az elhízott gyerek a szegény családokban

Elhízott gyerekA rosszabb szociális körülmények között élő családokban több az elhízott gyerek - állapította meg egy, a kaliforniai tizenévesek vizsgálatával készült tanulmány, amely az American Journal of Public Health című folyóiratban jelent meg.

Bővebben...

 

A tiszta vitaminok előállítása

Vitaminok - narancsSchmiedt Ferenc
Évek óta valamennyi kultúrország számos kutatója próbálta megfejteni azoknak a vitaminoknak kémiai titkát, amelyek a napi élelemben bár egész picike mennyiségben fordulnak elő, mégis az élethez feltétlenül szükségesek, mert ha hiányzanak, úgy az életfolyamatok legkülönbözőbb területén és a növésben súlyos zavarok lépnek fel.

Bővebben...