Gyakori kérdések
Kosár tartalma

A bevásárlókosara jelenleg üres.

Termék és betegség kereső
Termékek betegség szerint
Termékek véletlenszerűen
Olimpiq StemXCell 175% 60 db - 60 db
Olimpiq StemXCell 175% 60 db - 60 db

Nyelv választó
Flavin7 német

 

Flavin7
Gyakori kérdések


Flavin H7 Hydrogenegy termékkel kapcsolatban

Flavin H7 HydrogenergyMi az igazi nagy különbség a régi és az új Flavin között?
A Flavin7 az elmúlt 12 évben félmillió embernek javította az antioxidáns védekezőképességét. Így, ahogyan minden más gyümölcskivonat +200mV körüli oxidációs kapacitása volt. A hidrogén ezt az oxidációs kapacitást átváltoztatta -400mV redukáló kapacitássá. Az antioxidáns flavonoidok, a hidrogénnel együtt új tulajdonságot nyertek. Ezzel a világszabadalommal a Flavin H7 az egyetlen redukáló hatású anti-aging étrend-kiegészítő, mely gátolja a sejtek elégését, oxidálását.
Ezen tulajdonságát emeli az a tény is, hogy a rákellenes gyógyszerek körül is csak két új fejlesztés rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.

Keletkezik-e a szervezetünkben flavonoid?
Ezek a természetes anyagok csak a növényekben keletkeznek, a növény immunrendszerének erősítése és a növény környezeti védelme (káros sugárzás, baktériumok, fertőzések) érdekében. Az emberi szervezetbe csak úgy kerülhet, ha a növényekkel, gyümölcsökkel és annak kivonataival táplálkozásuk során vagy étrend-kiegészítőkben elfogyasztjuk.

A flavonoidoknak milyen élettani tulajdonságát kutatták eddig?
A kutatási terület rendkívül széles. A tudományos vizsgálatok jelentős számban szólnak a flavonoidok daganatellenes hatásáról, szív- és érrendszer egészségének védelméről, az immunrendszer erősítéséről. Mivel több, mint 6000 fajta flavonoidot ismerünk, ezért a további vizsgálatok során számos új hatásról is beszámolhatnak majd a kutatók.

A flavonoidok hatását a hidrogén javítja?
A hidrogén a világegyetem általunk ismert egyetlen légnemű antioxidánsa. Hidrogénből és héliumból állnak a csillagok, hidrogénből és oxigénből a víz. E két legfontosabb elem a tűz és a víz meghatározó alkotója tehát a hidrogén, mely nélkül a földi élet elképzelhetetlen volna.
A hidrogén a flavonoidok antioxidáns hatását növeli.

Milyen élettani folyamatokat befolyásol a hidrogén?
A szervezetünk sejtjeinek erőművei a mitokondriumok. A mitokondriumok membránjában a hidrogén koncentrációjától függ az erőműveink energia (ATP) termelése. Ha növekszik a hidrogén koncentrációja, akkor a mitokondrium több ATP-t állít elő, több energiát szolgáltat. Mivel hidrogén az Univerzum legkisebb eleme is, ezért a sejthártyán keresztül közvetlenül a sejterőműig vándorolhat. A hidrogén eközben számtalan sejt és DNS károsító szabadgyök reakciót semlegesíthet.

Mi t jelent a termék dobozán az ORP -400mV?
A Flavin H7 az egyetlen olyan élelmiszer, étrend-kiegészítő, amely nem oxidációs, hanem redukciós potenciállal rendelkezik. Ez a tulajdonság mérőműszerrel kimutatható. A legerősebb oxidáló anyagok között az oxigén mellett az esővíz, a savaseső szerepel. Jelentősen káros a klórozott víz is, de még az egyszerű csapvíz is hozzájárul, hogy sejtjeink hamarabb égjenek el.  Csak néhány növény szerepel redukáló, a sejtek elöregedésétől védő kapacitással (japán retek levél, uborka stb.). A Flavin H7 az egyetlen étrend-kiegészítő, amely mérhető redukáló kapacitással rendelkezik.

Megtekintem a forradalmian új Flavin H7 Hydrogenergy italt!

A legújabb Flavin H7 ital már Glabridines változatban is!A Flavin termékekkel kapcsolatban

Flavin7 Prémium Jubileum ital 1000 ml Flavin7 Jubileum ital 1000 ml Flavin7 Prémium ital 500 ml Flavin7 ital 500 ml Nap Kristály ital 500 ml    Flavin7+ Prémium kapszula 90 db
Mire jó a FLAVIN7?
Kiváló a szív és érrendszeri problémákra. Javítja a vérképző szervek működését, rugalmassá teszi az érfalakat, csökkenti a koleszterin szintet, gátolja az érelmeszesedést, megakadályozza a vérlemezkék összetapadását. Vérnyomás csökkentő hatása is van. Javasoljuk a betegségben legyengült szervezet erősítésére is, mivel kiváló immunerősítő hatása van. Alkalmas daganatos betegeknek, hagyományos kezelések kiegészítéseként a kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére. Idős korban megelőzhető vele a cukorbetegség és a trombózis kialakulása. Sportolóknál alkalmas a teljesítőképesség növelésére anélkül, hogy doppingoló hatást fejtene ki.

Mi a különbség a kapszula és a folyadék között?
A kapszula plusz hatóanyagot tartalmaz, a kolint. A kolin jó hatással van az agyi folyamatokra.

Cukorbetegek fogyaszthatják-e a FLAVIN7-et?
Igen.

Gyógyszerrel, más készítménnyel együtt szedhető-e?
A FLAVIN7 bármilyen más táplálék-kiegészítővel vagy gyógyszerrel együtt szedhető, de ajánlott a FLAVIN7 és más készítmények bevétele között legalább fél órát várni.

Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz?
Olyanokat, amelyek a gyártáshoz felhasznált gyümölcsökből bekerülhetnek: C-, E-, H- vitamin, kalcium, magnézium, kálium, vas, stb, tehát külön adalékként nem kerül bele sem vitamin, sem ásványi anyag.

Kell-e szünetet tartani, ha igen mennyit?
Folyamatosan is használható.

Terhesség vagy szoptatás alatt szedhető-e a FLAVIN7?
A flavonoidokkal kapcsolatban úgy kell gondolkodnunk, mint a vitamin készítményekről. Az antioxidánsok egészségvédő hatása a terhesség alatt is javítja az erőnlétet, erősíti az immunrendszert.

Mennyi idő alatt fejti ki hatását?
Ez igen nagymértékben függ az egyén állapotától, mint ahogy a gyógyszerek esetében is. Átlagosan, konkrét probléma estén kb. 7-10 nap.

Miért nem egyforma a termék állaga?
A termék semmilyen szintetikus adalékanyagot, tartósítószert, íz- és színanyagot nem tartalmaz, ezért a megjelenési formáját a feldolgozott gyümölcsök határozzák meg, ez azonban a hatóanyag-tartalmat nem befolyásolja. Az íz a termőhely és a fajta függvényében eltérhet.

Melyek a FLAVIN 7hatásának első jelei?
Meglehetősen állapot-függő, de egy átlagos egészségi állapotú személyt feltételezve, aki megelőzés céljából kezdi fogyasztani, jobb közérzet, nagyobb vitalitás, jobb emésztés, pl. fejfájásra hajlamosak esetében a tünetek enyhülése, ritkulása, stb. Vérnyomás problémák esetében szintén a panaszok (szédülés, fejfájás, fülzúgás) megszűnése, stb.

Autoimmun megbetegedésben fogyasztható-e?
Igen.

Hasnyálmirigy daganat, gyomorfekély esetén fogyasztható-e a készítmény?
Inkább a kapszula javasolt ebben az esetben.

Kemoterápia alatt szedhető-e?
Igen, csökkenti a kezelés mellékhatásait.

A kapszula miért Flavin7+?
A + az egyik összetevőre, a kolinra utal és annak plusz hatására.

Hiperaktív kisgyerekek szedhetik-e a FLAVIN 7-et?
Szedhetik.

A FLAVIN7 ital összetevői?
7 féle gyümölcsből készül (vörösszőlő, feketeszeder, feketecseresznye, feketeribizli, pirosribizli, szilva, alma). Minimális alkoholtartalma is van: 0,8% v/v.

FLAVIN 7 ital hatóanyagai, százalékos megoszlása?
10 ml-re számolva:
- Energia: 9,7 kJ (2,3 kcal)
- Fehérje: 0,07 g
- Szénhidrát: 0,16g
- Zsír: 0,02 g
- Össz polifenol: 220 mg - ebből flavonoid: 170 mg - resveratrol: 0,17 mg
- Alkohol: 0,8 % v/v

Megtekintem az Flavin7 termékeket!Az Olimpiq StemXCell termékkel kapcsolatban

Olimpiq StemXCell 50% - őssejt szaporító Olimpiq StemXCell 75% - őssejt szaporító Olimpiq StemXCell SL75% - őssejt szaporító
Mi az Olimpiq StemXCell termék?
Az Olimpiq StemXCell egy új felfedezés, egy új termékkategória az étrend-kiegészítés területén. Olyan természetes anyagok válogatott kivonata, melyek a szervezetünkben a felnőtt csontvelői őssejt kibocsájtást legalább 50%-kal képes megnövelni. Elősegíti az őssejtek vérből a szövetekbe történő vándorlását. Ha rá tudjuk venni a szervezetünket arra, hogy természetes úton több őssejtet termeljen, akkor önmaga tudja kijavítani a betegség, baleset vagy egyszerűen az öregedés által bekövetkezett hibákat. Minél több az őssejt a szervezetben, annál jobb az egészségi állapot.

Mik az összetevői?
A kutatási fázis alatt közel 20 ezer anyagot vizsgáltak meg. Ezek közül azt a kilencet válogatták össze, amelyek a legnagyobb mértékben növelték meg a perifériás vérben az őssejt számot. Az összetevők kivétel nélkül erős antioxidáns hatással bírnak. Egyetlen állati összetevő (cápaporc) kivételével gyümölcsök, gyógynövények, és konyhanövények szerepelnek a termékben.

Mennyi ideig kell szedni?
Minimum 3 hónapig javasoljuk a szedését, de alkalmazható folyamatosan is.

Kell-e szünetet tartani, ha igen mennyit?
Folyamatosan is szedhető.

Cukorbetegek számára melyik a leginkább ajánlott őssejt kapszula?
Az Olimpiq StemXCell SL75%, ez kifejezetten nekik készült.

Megelőzés céljából is javasolható-e?
Igen, mivel a szervezet, javító és építő képessége gyermek, felnőtt és idős korban jelentősen eltér. Ez a képesség 30-35 éves kor után folyamatosan apad.

Szét lehet-e szedni a kapszulát?
Igen, a kapszula tartalma bejuttatható úgy is, hogy belekeverjük pl. gyümölcslébe, joghurtba. Ez beteg gyermekek, nyelési problémával küszködők, stb. esetében megoldást nyújt.

Okozhat-e allergiát?
Az egészséges emberi szervezet is adhat allergiás reakciókat bármilyen hétköznapi anyagra (pl. cseresznye). Nem tartalmaz cukrot, mesterséges színezéket, szóját, mesterséges aromát, tejszármazékot, élesztőt, tartósítószert.

Mennyi idő alatt eredményez javulást?
Általában már 2-3 hét elteltével jelentkezhet változás, de figyelembe kell venni, hogy minden emberi szervezet más őssejt számmal rendelkezik, ezért az őssejtszaporító hatás sok más tényezőtől függ: nemtől, életkortól, az általános egészségi állapottól, esetleges betegségtől, életmódtól. Éppen ezért egyénenként változó, hogy mennyi időre van szükség.

Egy kapszula őssejt szám szaporító hatása mennyi ideig tart a szervezetben?
A vizsgálatok során az első, a harmadik, a hatodik, a kilencedik, és a tizennyolcadik órában mértük az őssejtszámot. A hatás elfogyasztás után 1-18 óráig mérhető.

Okoz-e daganatos elváltozást?
Az őssejtszint méréssel párhuzamosan a vérben megnövekedett őssejtszámok meghatározása mellett vizsgálatok folytak a daganatért felelős gének megfigyelésére (az onkogén expresszió változása). Az eredmények ellenőrizhetően azt mutatják, hogy csökken a gének expressziója, azaz a kapszula hatóanyagai daganat ellenes hatásúak.

Szükséges-e orvosi ellenőrzés, orvosi vizsgálat?
Ezen étrend-kiegészítő fogyasztása miatt nem szükséges, de természetesen kezelő orvosát tájékoztathatja erről.

A termék fogyasztása helyettesítheti-e a gyógyszereket, vagy orvosi kezelést?
Ez az étrend-kiegészítő nem szándékozik diagnózist állítani, kezelni és/vagy gyógyítani betegségeket.

Más gyógyszerekkel milyen kölcsönhatásban van?
Jelenleg a gyógyszerekről nem áll rendelkezésre adat, vélhetően némelyik csökkenti az őssejtszámot. Ezért a biztos hatás érdekében javasolt időkülönbséget tartani – legalább 1 órahosszat.

Terhesség és szoptatás alatt ajánlott-e a fogyasztása?
A készítmény hatását állatkísérletekben vizsgáltuk és ezt a területet nem kutattuk, azonban az összetevők alapján semmi nem gátolja, hogy fogyasszák.

Születési rendellenességek, genetikai hibák kijavíthatók-e az őssejtekkel?
Az őssejtekkel -sem beültetéssel, sem köldökzsinórvérrel, sem őssejt szaporítással- nem javítható ki sejtjeink genetikai hibája.

Milyen engedéllyel rendelkezik az Olimpiq StemXCell?
Az EU-előírásnak megfelelően megszűnt az engedélyezési eljárás, és helyette a gyártó felelősségét figyelembe véve bejegyzési kötelezettség van, ami a termék adatlapjának OÉTI-hez történő benyújtását jelenti.

Miért étrend-kiegészítő, miért nem gyógyszer?
Nem akarjuk ezeket a természetes hatóanyagokat a természetes környezetükből kivonni, azért hogy 5-8 évvel később használhassák az emberek izolált, elkülönített molekulák keverékeként, gyógyszerként.

Fogyasztása jár-e kockázattal, van-e mellékhatása?
A szervezet számára jótékony hatású - növények kivonatát és hatóanyagait tartalmazza. Az őssejtszaporításon kívül még érrendszerjavító és szabadgyök megkötő, daganatellenes antioxidáns hatás is tapasztalható.

A gyártó cég honnan szerzi be a kék-zöld algát (Aphanizomenon flos-aquae, AFA)?
Egyesült Államokbeli Klamath tóból, amely egy Nemzeti Parkban fekszik vulkanikus környezetben. ( Oregon állam )
Kb. 7 ezer éve egy vulkánkitörés eredményeképpen a tó környezetét és medrét ásványi anyagokkal és nyomelemekkel teli vulkáni hamu borította el, amely kifejezetten kedvez a kék-zöld algák szaporodásának.

Ellenőrzi-e a gyártó cég a kékmoszat toxikus hatását?
Az alapanyag biztonsági analízissel érkezik, melyet gyártási sarzsonként Magyarországon is megvizsgálnak.

Az Olimpiq StemXCell magyar fejlesztés-e?
Egy anyag az AFA alga kivételével, minden más összetevő saját kutatás, fejlesztés.

Az étrend-kiegészítőkkel milyen vizsgálatokat kötelesek elvégezni?
Az általános élelmiszerbiztonság mellett a javasolt napi bevitelű hatóanyagok (vitaminok, nyomelemek) mennyiségét kell meghatározni, ellenőrizni.

Az étrend-kiegészítőt kell-e más vizsgálatnak alávetni?
A bejegyzést, a forgalomba hozatalt regisztráló intézet az OÉTI( Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet ) sem állatkísérletet, sem humán megfigyelést nem ír elő.

Mi a haszna az étrend-kiegészítővel végzett vizsgálatoknak?
Olyan, addig ismeretlen tulajdonságokat mutathatnak ki, ami miatt a táplálkozásra és az étrend kiegészítésre figyelemmel lévők azt célzottan hasznosítani tudják.

A végzett vizsgálatok függetlenségét mi biztosítja?
Minden vizsgálatot csak finanszírozás mellett lehet végezni. Az eredmények hitelességét a nyilvánosságra hozott körülmények szerinti megismételhetőség garantálja. Bárki azonos eredményre juthat, ha ellenőrizni akarja.

A vizsgálati eredményeket hol lehet megtekinteni?
Szakfolyóiratokban és nemzetközi konferenciákon. A közlési előjegyzés sokszor fél éven - éven is túl mutat. Ezek az eredmények októberben és novemberben kerülnek szakmai publikálásra. Görögországban és Thaiföldön konferencián is részt veszünk.

Mivel igazolja a gyártó, hogy az Olimpiq StemXCell étrend-kiegészítő növeli az őssejt számot 50%-kal?

A kapszula hatóanyagait az állatkísérletek során bejuttatták a vizsgált állatok szervezetébe. Ezt követően egy kontroll csoporthoz viszonyítva az állatok vérében keringő őssejtek számát vizsgálták meg. A vizsgálatot flow-citometriás módszerrel és a CD34+ antitestekkel végezték. Az eredmény szerint a hatóanyagot fogyasztó csoportban a vérben növekedett az őssejtszám legalább 50 %-kal.

Az étrend-kiegészítő forgalmazása embereken végzett gyógyszer kísérletnek számít-e, ha őssejtszaporító hatása van?
A gyógyszerkísérlet során egy addig ismeretlen hatást és annak mellékhatásait vizsgálják. Az étrend-kiegészítő sokszor az ember által néhány ezer éve használt anyagnak egy új szempont szerinti vizsgálatát is jelentheti. Ez esetben az őssejtszaporító hatást, amely a már ismert eredeti tulajdonságok mellett új funkciókat tárhat fel.

Mivel bizonyítható az őssejtszaporító daganatellenes hatása?
Az őssejtszint méréssel párhuzamosan a vérben megnövekedett őssejtszámok meghatározása mellett vizsgálatok kezdődtek a daganatért felelős gének megfigyelésére ( az onkogén expresszió változása ). Az eredmények ellenőrizhetően azt mutatják, hogy csökken a gének expressziója, azaz a kapszula hatóanyagai daganat-ellenes hatásúak.

Mióta végez a gyártó étrend-kiegészítőre vonatkozó vizsgálatokat?
Cégünk több mint 10 éve daganatellenes hatású étrend-kiegészítőket gyárt. Ebben az irányban a legtöbb vizsgálatot mi végeztük Magyarországon.

Miért kétkomponensű az Olimpiq StemXCell, az őssejt védőt miért kell szedni?
Az antioxidáns hatású Cell Flavin -ami ugyancsak a készítmény szerves része - a szervezetben már meglévő és a nap, mint nap a vérben is újra megjelenő szabadgyökök megkötését és semlegesítését szolgálja.

Élettanilag mit jelent a szervezetünkben, a vérben 50%-kal több őssejt?
A tudomány szerint, a csontvelői raktárakban keringő őssejt mennyiségeknek 6-10-szerese található. Ha húsz éves korban 20 millió keringett a vérben, és ha 40 évesen már csak 10 millió kering, akkor ennek az 50%-os többlete az 5millió. Ez a szervezet megszokott élettani határain belül van, amelyhez az évtizedek alatt hozzászokott.

Ismerünk-e más őssejt szaporító hatású készítményt?
Igen, ismerünk. Az egyik gyógyszer, amelyet csontvelő transzplantációnál használnak és 20 000%-kal növeli az őssejt termelődést, amelyet műtéthez használnak. A másik AFA alga tartalmú kanadai készítmény.

A termék biztonságosságát milyen vizsgálatok bizonyítják?
A termék biztonságossága szermaradvány (peszticid), nehézfém- tartalom és krónikus toxicitás vizsgálatokkal is bizonyított.

Miért kerültek napjainkban az őssejtek az érdeklődés középpontjába?
Az elmúlt öt évben számtalan olyan műtétet végeztek, amely során az addig reménytelennek tűnő gyógyulást értek el. Ezért az őssejt új kutatási területeket nyitott meg, és az ember egészség utáni vágya egyik legfontosabb eszközévé vált.

Az emberi szervezet regenerációjában, miért az őssejtek a legfontosabbak?
Szervezetünkben másodpercenként 1 millió új sejt képződik, ezért az őssejtekre szervezetünkben állandóan szükség van.

Előállítás során keletkeznek-e a környezetre ártalmas anyagok?
A cég minőségileg ellenőrzött természetes alapanyagokból állítja össze a terméket. A gyártás során semmilyen környezetre ártalmas melléktermék nem keletkezik.

Vegyes étrenddel kiváltható-e a kapszula hatása?
Tudományos vizsgálatok alapján közel ezer természetes anyagból 9 került kiválasztásra. Ezek egymásra gyakorolt hatásuknak és meghatározott arányuknak köszönhetően fejtik ki hatásukat.

Szükséges-e orvosi felügyelet a termék fogyasztása mellett?
Ezen étrend-kiegészítő fogyasztása miatt nem, azonban az Ön által szándékozott időszakos általános orvosi vizsgálatok alkalmával kezelő orvosát tájékoztathatja erről.

A termék fogyasztása helyettesíthet-e gyógyszereket vagy orvosi kezelést?
Ez az étrend-kiegészítő nem szándékozik diagnózist állítani, kezelni és/vagy gyógyítani betegségeket.

Miért jó, hogy a szervezetben emelkedik az őssejtszám?
Gyermekkorban, normál esetben az őssejtszám magas, viszont szervezetünk őssejt kibocsátó képessége az öregedés alatt csökken, amit külső tényezők is befolyásolhatnak (baleset, betegség). Emiatt romlik szervezetünk öngyógyító képessége. Minél nagyobb a vérben keringő őssejtszám, annál több juthat el a szervekhez, így jobb és gyorsabb azok regenerációja.

Minden természetes anyag őssejtszám növelő?
Azért nem, mert vannak olyan anyagok, amelyek támogatják az őssejtszaporítást, vannak, amelyek nincsenek erre hatással és vannak, amelyek gátolják, illetve csökkentik.

Miért fontos, hogy feltárjuk a magyar lakosság átlag őssejtszám alakulását?
Az őssejtszint a szervezetünk egészégét tekintve az egyik legfontosabb információ. Fontosabb, mint a vérnyomás, mint a koleszterinszint vagy akár a cukorszint.

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy mennyivel emelkedett az Olimpiq StemXCell hatására az őssejtek száma?
A perifériás vérből egyszerű vérvétellel, a vérmintából megállapítható CD34+ antitest felhasználásával, egy speciális műszerrel a vérben lévő őssejtek száma. Ezzel a műszerrel végezhető a készítmény hatékonyságára vonatkozó vizsgálat is.

Honnan tudjuk, hogy az őssejtek „univerzális hatásúak" illetve „mindenre jó" a szervezet egészét illetően?
A tudomány jelenlegi álláspontja szerint, az őssejtek rendelkeznek egyedül azzal a tulajdonsággal, hogy a szervezetünk bármely más (pl.: máj, vese, ideg, szívizom, stb.), azaz több mint 200 fajta sejtjévé képesek átalakulni.

Mivel bizonyítjuk a regenerációt?
Az állatkísérletekben az egyik szervet (májat) működésében kémiai anyaggal károsították. Ezt követően a kontroll csoporthoz viszonyítva, az őssejtszaporítót kapott állatok regenerációja gyorsabb, hatékonyabb volt.

Milyen bejegyzési, notifikációs száma van az OÉTI-nél az Olimpiq StemXCell-nek?
Az Olimpiq StemXCell bejegyzési száma: 2162/2007, 2163/2007

Milyen minőségi ellenőrzés mellett történik az Olimpiq StemXCell gyártása?
Minden élelmiszer és étrend-kiegészítő gyártónak alapvető követelmény hogy HACCP rendszert működtessen. A gyártó mind emellett rendelkezik ISO 9001:2000 tanúsítvánnyal, amely a termék minőségét és gyártási körülményeit biztosítja. Ez egy nemzetközi szabvány rendszer, amely az EU-ban meghatározó, elfogadott.

Miben más a kapszulával történő őssejtfokozás és a külföldi őssejt beültetés?
Mindkét területnek megvan a saját egyedisége. Az őssejt beültetésnél műtéti eljárás során kerül a szervezetbe többlet őssejt, míg az őssejtfokozó alkalmazása során saját csontvelői őssejt készletünket mobilizáljuk a keringő vérbe, és ezt követően kezdődhet el a csontvelőben a többlet őssejt termelés.

Hazánkban átlagosan hány csontvelő-átültetés műtétet végeznek, és mennyire lenne szükség?
Évente 200 csontvelő transzplantációs műtétet végeznek, holott legalább duplájára lenne szükség, amire sajnos nem kapnak elegendő egészségügyi finanszírozást.

Egy kapszula őssejtszám szaporító hatása mennyi ideig tart a szervezetben?
Minden emberi szervezet más őssejtszámmal rendelkezik, ezért az őssejtszaporító hatás sok más tényezőtől függ, az életkortól, esetleges betegségtől, egészségi állapottól és az életmódtól is. Vizsgálataink szerint: 1,3,6,9,18 óra hosszán keresztül vizsgáltuk mértük az őssejtszámot. A hatás elfogyasztás után 1-18 óráig mérhető.

Befolyásolhatja-e valami a termelődött többlet őssejtek életben maradását?
A szervezetünkben minden nap termelődnek úgynevezett szabadgyökök, melyeknek sejtkárosító hatásuk van. Ezek az anyagok nem csak a szervek sejtjeivel léphetnek reakcióba, hanem a vérben keringő sejtekkel is. Tehát ezek a szabadgyökök az őssejteket is károsíthatják.

Tartalmaz-e állati eredetű anyagokat a kapszula?
Igen, az egyik összetevő, ill. a lágyzselatin kapszula alapanyaga az.

Milyen a jelenleg alkalmazott csontvelői transzplantáció eredményessége?
Sajnos a súlyos betegség állapotában lévő embereknél alkalmazzák, mint utolsó lehetőséget. A szakirodalmi adat azt közli, hogy 100 műtétből 2 évet meghaladó túlélés lehetőségét, alig 30 ember élvezheti.

Ha cukorbetegeknek ültetnek be őssejtet, akkor milyen eredmény várható?
A fiatalkori cukorbetegség esetén, az inzulintermelő sejtek halnak el. Ezért egy olyan műtét, amely során a hasnyálmirigybe ültetik be az őssejtet, visszaadhatná a szervezet inzulintermelő képességét, mert a beültetett őssejtekből ezek a sejtek is újra képződnek. Erre Magyarországon potenciálisan 1 millió ember vár.

Az őssejt műtéttel az infarktus miatt elhalt szívizom regenerálható-e?
Magyarországon eddig közel 20 ilyen őssejt műtétet végeztek, az elhalt terület közelébe közel 5 millió őssejtet ültettek. Már néhány hónap múlva látható volt az elhalt terület regenerálódása, amitől a szív működése javult.

Az idegrendszer sérülései javíthatók-e?
A sérülések, a betegség vagy az öregedés során tönkrement idegsejtek, idegsejt kapcsolatok (éppen egy magyar kutatónak köszönhetően bizonyított) hogy az őssejtek ezeket a sejteket is képesek „újjá varázsolni", sérüléseit kijavítani.

A születési rendellenességek kijavíthatóak-e őssejtekkel?
Az őssejtekkel, sem beültetéssel, sem köldökzsinórvérrel, sem őssejt szaporítással nem javítható ki a sejtjeink genetikai hibája.

Mennyi pénzbe és időbe kerülne, ha Magyarországon minden szívinfarktusos beteg őssejt beültetést (műtét) kapna?
Mivel 400ezer ilyen beteg van jelenleg hazánkban, ezért ha naponta 40 műtétet végeznének el (eddig 1 év alatt 17-et sikerült), abban az esetben 10ezer munkanapba kerülne, így 50 év alatt elvégezhető lenne. Ekkorára a betegek többsége már nem élne. Ennek a műtétnek az összköltsége 4000 milliárd forint feltételezve, hogy újabb szívinfarktusra nem kerül sor.

Egy őssejt műtéttel, amelynek átlagos költsége 3-10millió forintba kerül, véglegesen megoldható-e egy adott szerv regenerációja, egy betegség gyógyítása?
Ezen műtétek során másnak az őssejtjét ültetik be. Az eddigi tapasztalatok szerint legalább 2-5 műtétre van szükség ahhoz, hogy valamilyen javulást a beavatkozást követően elérjen a beteg.

Csak a beteg emberek számára fontos hogy mennyi az őssejtek száma a szervezetben?
Mivel az egészséges és a beteg ember számára egyformán fontos, hogy a naponta újjáépülő sejtjeikhez az őssejtek megfelelő számban rendelkezésre álljanak, ezért jó ha nem várjuk meg amíg külső beavatkozásra, műtétre, gyógyszerekre szorulunk. Ha a folyamatosan újjáépülő csontrendszerünket nézzük, akkor 20 héten belül minden egyes csontsejtünk lecserélődik. Olyan ez, mintha a házban, amelyben lakunk naponta kicserélnénk valahány téglát újra és így 20 hét alatt egy teljesen új házban laknánk. Eközben a házat folyamatosan rendesen használjuk. Ehhez a folyamathoz van megfelelő számú őssejtje.

Vajon minden új felfedezést, új eljárást egyöntetű elragadtatással fogadunk-e, amely számunkra még ismeretlen lehetőséget rejt?
A röntgensugár felfedezését, -amely ma hétköznapi eszköz- az Angol Királyi Akadémiai Társaság elnöke Lord Kelvin egyszerűen így jellemezte: „márpedig ilyen sugár nem létezik...". A létező valóság új tulajdonságai mindig okoznak meglepetéseket.

Megtekintem az Olimpiq StemXCell őssejtszaporító termékeket!